JoomlaTemplates.me by iPage Review

Kerkdiensten

apr
28
ds J.Th. Rozemuller
Aanvang: 09:30 uur

De nieuwe 'Naast'Nieuwe Naast: liefde voor de schepping nieuwe-naast

De fluitende rietzanger op de voorpagina brengt een klein stukje Nederlandse natuur in beeld. Liefde voor de schepping is het thema van de nieuwe Naast. We verwonderen ons in deze editie samen met Indiase arts en amateurfotograaf dr. Vijay over de schoonheid en veelzijdigheid  van Gods schepping. We herkennen de zorgen van Afrikaanse predikanten, die met eigen ogen de gevolgen van ontbossing en schade aan de natuur ervaren. Hun doortastende visie en ideeën hierover zijn tegelijkertijd inspirerend en bemoedigend.
Dit is de eerste Naast die we gratis naar abonnees thuis versturen! Nog geen abonnee? Neem gerust een exemplaar mee uit de kerk en meld je vervolgens aan via:
www.verrenaasten.nl/naast

Het is bijzonder om te lezen wat er gebeurt als je met aandacht, misschien wel met andere ogen leert kijken naar je omgeving. Dan is er ruimte voor verwondering, voor stilstaan bij Gods grootheid. Dit komt naar voren in de interviews met amateurfotografen uit Nederland en India.
Inspirerend hoe kerkleiders wereldwijd zich inzetten voor behoud van en zorg voor de aarde, ieder op hun eigen wijze. Zoals het werk van theologische trainingsorganisatie TEEZ in Zambia. “We willen op een heel praktische manier werken aan herstel van Gods schepping en de kerken leren dat zorg voor deze aarde een belangrijk onderdeel is van Gods opdracht”, aldus TEEZ-directeur Dennis Milanzi.

Ook in deze Naast: wat bracht ruim 40 jaar ondersteuning aan landbouworganisatie Yakerrsum de boeren op Soemba? Een interview met medewerker Martinus over economische vooruitgang, diversiteit in inkomen en meer groen rondom de dorpen en velden op dit Indonesische eiland.

De symboliek van de church forests in Ethiopië laat je stil worden. “De kerk is er voor de hele schepping. De kerk kan de schepping helen en heiligen. Laten we dat nooit vergeten”, schrijft Theanne Boer. Ook bijzonder hoogleraar christelijk ecologisch denken David Onnekink noemt deze Ethiopische bos-kerken in zijn interview.

Lees verder waarom vlees eten voor watjes is, hoe een Nederlandse dierenarts de monocultuur op het Roemeense platteland wil doorbreken en of het thema ‘duurzaamheid’ een beetje aansloeg tijdens een praktische bijbelcursus in Indonesië.

Lees nu de nieuwe Naast! Je vindt ‘m in de kerk en je kunt aanmelden voor een gratis abonnement via www.verrenaasten.nl/naast of bel: 038 427 0410.

 
NGK de Zaaier

  Julianastraat 25
9883 PS OLDEHOVE
  0594-591866
  scriba@dezaaier-oldehove.nl