Kerkdiensten

apr
28
ds J.Th. Rozemuller
Aanvang: 09:30 uur

Toerusting platformen

Binnen ons kerkverband zijn er veel toerusting platformen voor alle leeftijden.
Al die platformen hebben vaak ‘kruisverbindingen’ met elkaar, dat wil zeggen dat als je de ene site bezoekt je vaak linken tegenkomt naar andere platformen en thema’s.

De bedoeling van de informatie hieronder is vooral gericht op de schoolkinderen en (oudere) jeugd van de kerk.

Deze platformen zijn ook in de ScipioApp geplaatst en zijn op eenvoudige wijze te benaderen vanuit het menu. Scipio is vooral handig als je gebruik maakt van smartphone, iPhone of tablet.

Sinds april 2021 is er ook een nieuw platform Kerkpunt. Kerkpunt  is een fusie van Nederlands Gereformeerde Toerusting (Predikanten Steunpunt, Kerkenraden Steunpunt, Jeugdwerk Steunpunt en Missionair Steunpunt), Diaconaal Steunpunt en het Praktijkcentrum.

              
Je kunt starten met  de NGK website  waar met name het ‘werkterrein toerusting’ o.a. de verbinding legt naar toerusting van de jeugd via enkele platformen


Daar (hier) kun je via Praktijkcentrum linken naar Hoopvol Jeugdwerk met 6 thema’s : Jong geleerd, Growing Young enz.


Er is een Jeugdwerk Steunpunt met 21 thema's voor begeleiding en training. Zij helpen jou met het leiden van jongeren.


Stichting JLC Jeugdconferentie, met de (online) Jeugdconferentie en YEP! (Youth Workers Education Program) zij bieden ondersteuning en geven trainingen aan kerkelijk jeugdwerkers.

Bij Opkijken.nl vind je o.a. een Mediabank voor Catechese en een Portal voor Kinderwerk.


Weet Wat Je Gelooft is een Kennisplatform over de Bijbel, Geloven en Kerkzijn


Goedinvorm.nu
Verder willen we vermelden dat er een zeer uitgebreid (interkerkelijk) Toerusting platform is, gericht op de toekomst van de jeugd. Het is te gebruiken voor alle kinder- en jeugd- leeftijden en voor jeugdwerkers, jeugdleiders en catecheten enz. Het platform heet Goedinvorm.nu. Beluister ook de instructievideo met uitleg over het gebruik van deze website.

NGK de Zaaier

  Julianastraat 25
9883 PS OLDEHOVE
  0594-591866
  scriba@dezaaier-oldehove.nl